Британският принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кембридж Катрин, отбелязаха Деня на Свети Патрик в Лондон, наблюдавайки парада на Първи батальон на Ирландската гвардия.

Вижте снимки >>

Традицията да се носи зелено в деня на светеца-покровител на Ирландия беше спазена и от херцогинята на Кембридж, избрала за случая тъмнозелено палто, съчетано с шапка в същия тон.

Съпругата на принц Уилям спази и обичая да раздаде букетчета от детелини на офицерите, пишат от БТА. Китка получи и талисманът на гвардейците - хрътката Домнал. Принц Уилям, който е полковник от Ирландската гвардия, по традиция носеше военна униформа.

Тези дни излезе информацията, че Уилям е искал съвет от дядо си принц Филип преди да вземе решение да живее отделно от брат си Хари и съпругата му Меган.

Младоженците ще имат нов дом в резиденцията Фрогмор Хаус - част от двореца Уиндзор, където ще се преместят след очакваното през април раждане на тяхното дете.

Кралица Елизабет II е дала съгласието си Хари и Меган да заживеят отделно, след като обитаваха двореца Кенсингтън заедно със семейството на херцога и херцогинята на Кембридж.

Резиденцията Фрогмор се намира на територията на замъка Уиндзор, който е кралско имение от XVIII век. Вечерното тържество след сватбената церемония на Хари и Меган в Уиндзор през май миналата година се проведе във вилата Фрогмор.