Британският принц Уилям и съпругата му Катрин отправиха послание за Деня на майката и споделиха снимки от личната си колекция, заедно с поздравителна картичка, нарисувана от сина им принц Джордж, съобщи Ай Ти Ви.

Вижте снимки

"Майките - млади и стари, и семействата заедно в днешния ден, но разделени - мислим за всички Вас в тези трудни времена" - написаха херцозите на Кембридж в страницата си в интернет Кенсингтън Роял.

Те публикуваха снимки как носят принц Джордж и принцеса Шарлот на гръб, друга на принц Уилям и принц Хари като малки с майка им принцеса Даяна, и трета на Кейт като бебе в ръцете на майка й Каръл Мидълтън.

Каръл Мидълтън с новородената Кейт

Снимка: Instagram

Картичката, направена от шестгодишния принц Джордж, е майсторски изработен колаж на червени цветя във ваза.

Кралското семейство публикува също снимка от 1951 г. на кралицата с майка й. То написа в Инстаграм, че мисли за майките по целия свят и призова сънародниците си да не посещават родителите си заради пандемията от COVID-19.

Принц Чарлз също поздрави майките на сайта си "в година, когато семействата може да не успеят да се съберат". Той сподели снимка как играе в градината на двореца Кларънс хаус с майка си през 1950 г.