Откакто преди почти един месец Елизабет Втора напусна тази земя, отправяйки се към безкрая, където нейният любим принц Филип търпеливо я чакаше да се присъедини към него, тъмни облаци на траур надвиснаха над Обединеното кралство. Седмици наред дните в него бяха почернени от тъжната вест за кончината на обичания монарх, отдал седем десетилетия от живота си, за да му служи вярно, управлявайки с достойнство.

Но ето, че първата самостоятелна изява на Кейт Мидълтън след погребението на Нейно Величество успя да внесе лъч светлина в мрачното настроение, вдъхвайки на хората надежда, че не всичко добро е безвъзвратно загубено, въпреки съмненията как ще се справи Чарлз Трети на новата си длъжност, както пишат някои издания на Острова.

Вижте снимки >>

Преди ден принцесата на Уелс посети родилното отделение на Кралската окръжна болница в графство Съри, за да се запознае с иновативните методи, за които здравното заведение бе удостоено с награда от УНИЦЕФ, уверявайки се, че бъдещите майки и родилки в него получават възможно най-добрите грижи.

Вярна на своя елегантен стил, за визитата си там, по време на която разговаря с персонала и пациентите, тя се бе спряла на слънчева миди рокля в жълто с етикет "Karen Millen", подчертаваща стройната ѝ фигура. Дрехата, която бе прибрана в талията с колан, се отличаваше с деликатно V-образно деколте, напомнящо реверите на сако, 3/4 ръкави със заострени рамене и свободна пола, падаща на плисета. Съпругата на принц Уилям бе завършила външния си вид с велурени тъмносини обувки на висок ток, дело на "Gianvito Rossi", дамска чанта-клъч на марката "Emmy London", кореспондираща им цветово. Блясъкът ѝ се допълваше от нежни обеци с диаманти, изработени от "Emily Mortimer".

Снимка: Getty Images

Влизайки в сградата, тя постави защитна маска на лицето си, за да се срещна с жените, настанени в нея, като имаше възможността да държи в обятията си недоносено новородено, докато разговаряше с неговата майка за престоя им в Отделението за специални грижи. Освен това, като патрон на Алианса за майчино психично здраве, Кейт говори с акушерки, интересувайки се от менталното състояние на пациентите, за които се грижат.

Визията на Мидълтън бележи завръщането на Мидълтън към цветните облекла след продължително носене на черно по време на периода на траур за кралица Елизабет II. Миналата седмица тя бе облечена в черни панталони и черен пуловер заедно, които бе съчетала с червено палто за първото си посещение в Уелс, откакто получи новата си титла.

Снимка: Getty Images