Всеки човек има една определена марка дрехи, която му е любима. Модна къща, за чиято продукция знае, че отговаря напълно на неговия вкус и предпочитания, затова безусловно се доверява на нейната визия. За Кейт Мидълът това безспорно е британският бранд "Alexander McQeen".

Вижте снимки >>

За повечето важни събития, на които присъства, херцогинята на Кеймбридж се спира именно на облекла с този етикет - като например за церемонията по раздаването на наградите БАФТА, за сватбата на сестра си Пипа, както дори за деня, в който официално се врече в любов на принц Уилям, тогава приказната ѝ булчинска рокля бе дело на художествения директор на марката Сара Бъртън.

Вчера, когато се навършиха 10 години от смъртта на дизайнера, тя почете паметта му, обличайки негов тоалет. Кейт и Уилям се присъединиха към посещението на принц Чарлз и Камила в новооткрита болница за ветерани.

Визията на брюнетката беше елегантна и безупречна. В дъждовния ден тя се появи с тъмносин костюм, съставен от две части - сако-палто и дълга пола. Детайлите по сакото са вдъхновени от стила на военните униформи и имаше сребристи копчета, разположени отпред по линията на талията, както и висока яка. Външният ѝ вид се допълваше от черни велурени ботуши "Ralph Loren" на висок ток, малка чанта-клъч "McQeen" и висящи сребърни обеци.

Александър Маккуин, често наричан "лошото момче на модата", сложи край на живота си на 11 февруари 2010 г., няколко дни след смъртта на майка си Джойс.

Роден като Лий Александър, в семейството на учителка и таксиметров шофьор, още от малък живо се вълнува от мода. Първите си крачки в тази сфера прави едва на 16 г., когато започва работа като помощник в шивашко ателие и постепенно си проправя път до мечтания пост - главен дизайнер на "Givenchy".

Потенциалът му първа забелязва Изабела Блоу, която освен стилист и редактор на списания е и муза на прочутия дизайнер на шапки Филип Трейси. Тя през цялото време подкрепя и окуражава Маккуин, вярвайки в неговя талант и дори откупува цялата му дипломна колекция от колежа "Св. Мартинс".