Херцогинята на Кеймбридж - Катрин, отправи призив във видео разговор към нови родители, акушерки и други служители в родилни отделения да промотират посланието ѝ за повишаване на информираността за психичното здраве по време на пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вижте снимки на Кейт Мидълтън >>

Във видео, публикувано в Туитър от двореца Кенсингтън - официалната резиденция на херцогинята на Кеймбридж Катрин и съпруга ѝ принц Уилям, майката на три деца разговаря чрез видео връзка с различни хора, сред които родилка и акушерка.

"Като организации вие играете важна роля, предоставяйки ключова информация, и като цяло разчитате на общественото доверие. Следователно информацията, която давате, е от огромно значение за много хора в това време", заяви херцогинята на Кеймбридж, обръщайки се към представители на неправителствени организации за подпомагане на психичното здраве, включили се във видео разговора.

Видеото е разпространено по повод британската седмица, целяща да повиши информираността за майчиното психично здраве.

В отделен отрязък Катрин разговаря с родилка на болнично легло, поздравявайки я за раждането на сина ѝ. Съпругата на принц Уилям отбелязва, че е странно "за първи път" да води разговор по този начин заради мерките за социално дистанциране.

В друг отрязък, на въпрос на акушерка дали може да познае дали се усмихва под маската, Кейт отговаря: "Да, съдейки по очите ви".

Херцозите на Кеймбридж отдавна подкрепят кампании за насочването на общественото внимание към психичното здраве.

Междувременно Контактмюзик, позовавайки се на кралски наблюдатели, съобщи че Меган Маркъл планира да лансира отново лайфстайл сайта си The Tig, след като със съпруга ѝ принц Хари се оттеглиха като висши членове на британското кралство семейство.