Очаква се супер моделът Кейт Мос, която излизаше с Джони Деп през 90-те години на миналия век, да бъде призована като свидетел от неговия адвокатски екип в съдебния процес между актьора и бившата му съпруга Амбър Хърд, казва източник, близък до Деп, пред CNN. Това вероятно ще стане днес или утре.

Говори се, че Мос и Деп са близки и до днес.

Embed from Getty Images

Джони Деп съди Амбър Хърд за 50 милиона долара, заради статия от 2018 година във "Washington Post", в която според него, го клевети и описва като насилник. 

Амбър каза пред съда, че е чувала за слух, според който Деп е посягал и на Кейт Мос. 

Embed from Getty Images

В понеделник екипът на Хърд призова много експерти за свидетели, включително двама лекари.

Д-р Ричард Мур, ортопедичен хирург, който е специалист в операции на ръцете, смята, че нараняванията, които Деп получил на пръста си след описания инцидент в Австралия, не съответстват на твърдението му, че Хърд е ударила ръката му със стъклена бутилка водка.

Снимка: Getty Images

Според д-р Дейвид Шпигел, психиатър, който е експерт по темата за домашното насилие, Деп е показал поведение, което съответства на човек, който злоупотребява със забранени субстанции и от което следва насилие върху интимен партньор.

Експертът в развлекателната индустрия Катрин Арнолд вярва, че статията на Хърд не е оказала голямо влияние върху кариерата на Деп.

Очаква се адвокатите и на двете страни да изнесат заключителни пледоарии по делото в петък.

Снимка: Getty Images