Носителката на "Оскар" Кейт Уинслет дари хиляди лири, за да помогне на младо момиче с рядко очно заболяване, събощава "Скай нюз".

Британската актриса, нашумяла с ролята си в "Титаник", а наскоро и с тази в "Мер от Ийстаун", но още по-известна с нестандартното си мислене и добро сърце, изпрати дарението и остави съобщение за Лили-Рей Мърчант-О'Ханлън на страница в GoFundMe, създадена от нейната майка, Ема Мърчант.

11-годишната Лили-Рей от Нотингам е диагностицирана с болест на Старгард през декември, наследствено заболяване на очите, което причинява замъгляване в централната част на окото. Състоянието засяга един на 10 000 души, според благотворителната организация Macular Society, а 11-годишното дете използва бастун и учи брайловата азбука, тъй като зрението й се влошава.

Майка ѝ организира кампанията за набиране на средства, за да уреди Лили-Рей да види "нещата, които иска да види", преди зрението й да се влоши - със Северното сияние начело в нейния списък. Двете били изумени да видят дарение от £5000 и лично съобщение от Уинслет. "Бяхме шокирани. И двете бяхме обляни в сълзи".

"Пожелавам на Лили-Рей няколко вълшебни приключения, за да може да създаде много специални спомени, които да пази като съкровища! С много любов, Кейт Уинслет и семейство", написала актрисата в GoFundMe.