Кейт Уинслет разкри, че е научила невероятна подводна "супер сила" за ролята си в новия "Аватар: Природата на водата", предава "Daily Mirror".

Звездата от "Титаник", за която не е непознато да пребивава във водни басейни за дълъг период от време във филмите, се научи как да задържа дъха си за шокиращ брой минути.

Кейт беше отличена на наградите "Еми" за ролята си в "Мер от Ийсттаун"

Снимка: Getty Images

Говорейки пред "Empire" за ролята си на Ронал, свободна гмуркачка от Metkayina, 46-годишната актриса каза, че се е научила как да задържа дъха си в резервоар с вода от 3 406 871 литра за време по-дълго от всеки друг член на актьорския състав.

Снимка: Getty Images

"Седем минути и 14 секунди, бейби!" каза тя пред изданието.

"Най-удивителното нещо за мен като жена на средна възраст беше да науча нещо не просто ново, а свръхчовешко!"

Актрисата каза, че е "чудесно" да си под вода за толкова дълъг период от време, въпреки че знае колко опасно може да бъде. Имала е чувството, че е умряла, докато е снимала под вода цели седем минути.

Тя каза пред списание "Observer" по-рано тази година: "Боже, това е просто прекрасно. Умът ти напълно се унася!

Не можеш да мислиш за нищо, не можеш да правиш списъци в главата си, просто гледаш мехурчетата под себе си. Първите ми думи, когато изплувах, бяха "Мъртва ли съм?" Да, мислех, че съм умряла".

С Лео ди Каприо в "Титаник"

Снимка: Getty Images

Кейт също се научила как да се гмурка свободно за ролята си във филма, дългоочакваното продължение на Аватар от 2009 г.

Дори счупи рекорд, държан преди това от Том Круз, който снима под вода в продължение на шест минути за "Мисията невъзможна - Престъпна нация".

Пред ET тя каза: "Беше брилянтно и бях много горда със себе си и вероятно никога няма да мога да го направя отново. Това бяха четири седмици интензивно обучение в резервоара с вода. Но ми хареса". 

"Аватар: Природата на водата" е официалното българско заглавие на дълго подготвяното от ненадминатия Джеймс Камерън продължение на мега хита Аватар (2009), който със световни приходи от 2,84 милиарда долара продължава да е най-касовият филм на всички времена.

В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уенслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Embed from Getty Images