Ким Кардашиян ще краси мартенската корица на списание "Vogue", което излиза в края на февруари. Американското месечно списание за мода и риалити звездата получиха силен отпор в социалните мрежи, като потребителите обвиниха Кардашиян заради визията й, която силно се опира на културата и визията на тъмнокожите хора. 

"Blackfishing" е използването на прически и грим за създаване и подсилване на определени черти, чрез които да се добие външния вид на тъмнокож. Терминът се оформя в една тема в Twitter преди две години, когато журналистката Уанна Томпсън иска да обозначи знаменитости и инфлуенсъри, които имитират чернокожи жени, за да изглеждат по-екзотични. 

"Diet Prada" разкри невероятната прилика между снимките на Кардашиян във "Vogue" и изображенията на певицата и автор на песни, великата Нина Симон, пресъздаваща египетската кралица Нефертити, като тежкият грим на очите, короната, бижутата и дори ъгълът са сякаш взети от снимките на соул дивата.

В публикацията "Diet Prada" сравнява и снимки, на които Кардашиян привидно имитира Наоми Кембъл и Бионсе - жени, които са видни защитнички на черната култура. 

View this post on Instagram

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Самата Ким качи своя снимка в профила си в Инстаграм и написа: 

"Обожавам тази снимка, която е за корицата на @voguemagazine, но най-много обичам това, че успях да използвам @makeupbymario и @chrisappleton1, за да ме разкрасят. Когато Марио за първи път започна да работи с мен, агентът му каза да прекрати работата си, защото да работиш с риалити звезда никога няма да му донесе корица на американския "Vogue". Той каза, че ще избере мен пред корицата и уволни агента си. Може би ни отне повече от десетилетие, но не мога да не се гордея с моя бляскав екип, който винаги е до мен. Обичам ви, хора!"