В интервю за "Allure" Ким Кардашиян разкрива, че е била на строга диета в продължение на три седмици, за да отслабне и да облече прочутата рокля на Мерилин Монро на тазгодишната Met Gala. Диетата е дала желания резултат, но е коствала здравето ѝ.

Риалити звездата и гуру по грим отслабна с близо осем килограма и мина по червения килим в рокля на Bobby Mackey. В интервю тя обясни, че промяната в хранителния режим е довела до псориатичен артрит. Точно преди да започне диетата си, тя е спазвала вегетариански тип хранене, но другата диета, която е започнала, е съдържала в себе си ястия с месо.

Embed from Getty Images

"Псориазисът пламна по цялото ми тяло и получих псориатичен артрит. Не можех да движа ръцете си. Трябваше да отида при ревматолог, който ми назначи терапия. Изплаших се и веднага изключих месото от диетата си. Скоро всичко се успокои", казва тя.

В диетата на Кардашиян е нямало въглехидрати или захар. Въпреки че все още твърди, че тя е успешна и че целта е постигната, последиците за здравето все още са налице.