Ким Кардашиян ще бъде изпълнителен продуцент на документална поредица за Елизабет Тейлър, информира The Evening Standart.

Минисериалът, чието работно заглавие е "Elizabeth Taylor: Rebel Superstar", ще разгледа нейното майсторство и техника като актриса, както и как тя преоткрива естеството на славата и се превръща в бизнесдама и активистка.

Целта на филма е да разкаже история - трансформацията на Тейлър от дете-звезда до холивудска легенда, с осем брака, мания по диамантите и различни зависимости. Поредицата ще се основава на нечувани досега аудиозаписи, интервюта и невиждани телевизионни кадри, както и на нейния филмов архив.

В епизодите ще бъдат включени още и интервюта с редица известни звезди, които са познавали лично Елизабет - включително Кардашиян. В интервю бъдещият изпълнителен продуцент Ким коментира: "Тя е доказателство, че можеш да се развиваш и променяш...С този проект тя проправи пътя за всички нас, които дойдохме след нея."

Елизабет Тейлър, 1950 г.

Снимка: Getty Images

Предстои да видим и актрисата Джоан Колинс, която е приятелка на Тейлър, както и нейна съвременничка, съревновавала се с нея за ролята на Клеопатра.