Ким Кардашиян официално беше обявена за неомъжена, осем години след като сключи брак с рапъра Кание Уест, отскоро изявяващ като Йе. Тя присъства на съдебното заседание в Лос Анджелис по делото за развода чрез видеоконферентна връзка. Преди да започне да отговоря на въпросите на съдията Стив Кокран, брюнетката положи клетва.

Магистратът поиска да разбере дали реалити звездата по свое желание иска отново да е неомъжена. Тя отговори утвърдително, след което съдията Кокран се произнесе в полза на искането ѝ.

Вижте снимки на Ким и Кание >>

Процедурата позволява на човек, който е в процес на тежък развод, официално да бъде обявен за необвързан, докато се изясняват въпроси, свързани с попечителство над децата и имуществото.

Рапърът не присъства в съдебната зала, нито пък се включи виртуално в изслушването. Той не беше съгласен с подобно решение, но съдията Кокран отхвърли жалбата.

Снимка: Getty Images

Съдебното решение също така позволи на Кардашиян да премахне Уест от фамилното си име.

Ким Кардашиян (41г.) заведе дело за развод преди година. Два месеца по-късно Йе (44 г.) се съгласи с основните предложения в иска ѝ, включително и за попечителството върху наследниците им. Няма имуществени спорове, тъй като двамата са сключили предбрачен договор.

Напоследък обаче музикантът критикува остро доскорошната си полобинка, нейното семейство и приятеля ѝ Пийт Дейвидсън, припомня БТА. Той се оплака, че не му се позволява да участва във вземането на важни решения за четирите им деца, както и че е изключен от тържествата за рождените им дни и други събития, свързани с тях.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos