Кирстен Дънст подвигна темата за тъмната страна на Холивуд.

В скорошно интервю актрисата призна, че когато била на 16-годишна възраст и се явявала по кастинги за сериали и филми, е попаднала в доста притеснителна ситуация, в която режисьор започнал да й задава меко казано неудобни въпроси.

Тя обясни, че е доверила на майка си за случката, която моментално я накарала да се оттегли от проекта. "Успях да избегна тази хищническа страна на бизнеса, само защото, където и да отивах, майка ми беше с мен", каза Кирстен пред The Telegraph. "Един режисьор ме покани в кабинета си сама и ме разпитваше за филма, за който ме искаше, а после съвсем неочаквано започна да ми задава неуместни въпроси."

Тя не сподели какви точно са били, но разкри следното: "Това, което ме питаше, нямаше нищо общо с актьорската ми игра. Спомням си, че, докато стоях там, знаех, че нещо не е наред, но нямах никаква представа какво да правя".

Актрисата скоро намира опора в лицето на София Копола, която по време на кастинга на The Virgin Suicides през 1999 г. я питала дали някой от мъжете режисьори вече се е "нахвърлил" върху нея. "Това изобщо не ми е в природата", допълни Кирстен, визирайки, че не би се поддала на провокацията.

Освен това засегна и темата за заплащането. По нейни виждания мъжете актьори получавали по-добро възнаграждение от жените. "Например, когато участвах в "Спайдърмен" с Тоби Магуайър, той взимаше по-висока заплата от мен", разкри Дънст. Актрисата довери, че е доволна, че вече се обсъждат открито въпросите около заплащането. По нейни думи тази тема е била табу в периода 2002-2007 г.

Впрочем не само Дънст е била потърпевша на снимачната площадка. Наскоро излезе документален филм, озаглавен Quiet On Set, който разкрива как режисьорът Дан Шнайдер се е отнасял с всички деца звезди и как им е оставил доживотна травма.