Краят още не е дошъл за Kiss - хардрок групата е продала каталога, търговската марка и интелектуалната си собственост на шведската компания Pophouse Entertainment Group, предават АП и БТА.  Сделката се оценява на над 300 милиона долара.

В началото на декември бандата изнесе последния концерт от прощалното си турне. Тя не за първи път си партнира с тази компания, чийто съосновател е Бьорн Улвеус от АББА. Когато излязоха на сцената за последното си шоу в прочутата "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк, в края на концерта сегашните членове на Kiss - Пол Стенли и Джийн Симънс, Томи Тайър и Ерик Сингър, представиха дигитализирани аватари на самите себе си.

Авангардната технология е създадена от компанията за специални ефекти Industrial Light & Magic на Джордж Лукас в партньорство с Pophouse Entertainment. Двете компании наскоро обединиха усилията си за шоуто "ABBA Voyage" в Лондон, което даде възможност на почитателите да присъстват на цял концерт на шведската супергрупа в разцвета й, изнесен от собствените цифрови аватари на членовете й.

Начините, по които ще бъдат използвани аватарите на Kiss, все още не са обявени, но главният изпълнителен директор на Pophouse Entertainment Пер Сундин каза, че феновете могат да очакват в бъдеще биографичен филм, документален филм и преживяване с групата. През втората половина на 2027 г. в Северна Америка е планирано да стартира шоу с аватари, което обаче няма да прилича на "ABBA Voyage", допълва Сундин. Той каза още, че покупката цели да представи Kiss на новите поколения, което според него отличава Pophouse Entertainment от други компании, придобили музикални каталози.

"Звукозаписните компании, трите големи, които са останали, вършат фантастична работа, но имат толкова много каталози и не могат да се съсредоточат върху всичко", споделя Сундин.

"Не харесвам думата придобиване", каза на свой ред вокалът и басист Джийн Симънс, отбелязвайки, че групата никога не би продала каталога си на компания, която не цени. Според него точната дума е "сътрудничество".

Kiss са втората инвестиция на Pophouse Entertainment Group, след като през януари в сътрудничество с компанията влезе американската певица и авторка на песни Синди Лопър.