Британският актьор Кит Харингтън планира да се подстриже веднага след като снимките на "Игра на тронове" приключат, за да се отдалечи от образа на Джон Сняг, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Вижте снимки на Кит >>

"Иска ми се да се отдръпна и да се насладя на уединение, да отрежа косата си, да съм по-малко разпознаваем", каза 31-годишният актьор, който вече седем години носи дълга коса заради ролята. Той призна, че да махне брадата, за него ще е по-трудно.

"Наистина харесвам брадата. Харесва ми да имам дълга коса и брада, но това би било нещо обредно. Не мога да продължа към следващата си роля, изглеждайки по същия начин", добави Харингтън. "Тази роля беше великолепна, но ще трябва да се отърва от Джон Сноу", уточни той.

Запитан колко къса ще е новата му подстрижка, Кит Харингтън отговори "много къса".

Думите му идват след емоционалното сбогуване на неговата колежка Емилия Кларк със сериала на телевизия НВО. "Качвам се на кораб, за да се сбогувам със сушата, която ми осигури подслон за близо десетилетие", написа в Инстаграм актрисата, която изпълнява ролята майката на драконите Денерис Таргариен. "Благодарение на "Игра на тронове" имах преживявания, за каквито дори не съм мечтала."

Последният осми сезон на "Игра на тронове" ще бъде излъчен през 2019 г.