Кийра Найтли е звезда, която става известна още като тийнейджърка. Едва сега обаче тя разкрива, че е била диагностицирана с пост-травматично разстройство, след като преживяла нервен срив на 22 години.

Вижте снимки на Кийра >>

33-годишната актриса разказа пред "Холивуд Рипортър", че постоянният интерес към живота ѝ я натоварил до такава стапен, че навредил на здравето ѝ.

Тя говори за опита си да поддържа нормален живот, въпреки постоянните светкавици на папараците, които я дебнат навсякъде. Още в ранна възраст тя разбрала, че фотографите ще получат по-големи чекове, ако снимат звездите или техните възлюбени, особено ако те рагират негативно на това.

"Всеки ден, когато напусках дома си, имах усещането, че водя битка", казва звездата.

Кийра споделя, че е преживяла и нервен срив, страдала от панически атаки и била диагностицирана с пост-травматично разстройство, след като се опитвала да се превъзмогне напрежението на славата в толкова ранна възраст.

Тя се подложила на хипноза, преди да се появи през 2008 г. на наградите BAFTA, за да е сигурна, че няма да получи паническа атака.

Кийра споделя, че си дала година почивка, в която се посветила на терапията си. Терапевтът ѝ казала, че при нея постоянно идват хора, които смятат, че са следени, но тя е първият ѝ случай, в който на някого наистина му се случва.

Найтли става известна с участието си във филма "Ритай като Бекъм" през 2002 г., когато е едва на 17 г.

През следващата година тя играе главни роли в "Карибски пирати" заедно с Джони Деп и "Наистина любов". Последният проект, в който участва е "Колет", който ще излезе следващата година.