Холанд Тейлър е американска актриса и драматург, известна най-вече с участието си в сериалa "Двама мъже и половина". Родена е и израства във Филаделфия и учи драма в колежа "Бенингтън". След дипломирането си се премества в Ню Йорк, за да продължи актьорската си кариера.

През 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ век е известна най-вече с продукциите си на Бродуей и извън Бродуей като "The Cocktail Hour" и "Butley". Продължава да работи в киното и след като дебютира в телевизията с телевизионния филм от 1969 г. "J.T." Първата ѝ голяма роля в телевизията идва през 1980 г., когато се снима с Том Ханкс в ситкома "Bosom Buddies".

Холанд Тейлър е роден на 14 януари 1943 г. във Филаделфия, Пенсилвания, в семейството на Вирджиния и Трейси Тейлър. Баща ѝ е адвокат, а майка ѝ е призната професионална художничка. Израства заедно с двете си по-големи сестри - Патриша и Памела.

Холанд Тейлър никога не се е омъжвала и в повечето случаи мълчи за сексуалността си. През 2015 г. обаче тя потвърди, че е лесбийка. Винаги обаче е криела самоличността на любовниците си. В едно от интервютата си тя разкри връзката си със Сара Полсън. Сара е с 32 години по-млада от нея.

По време на церемонията по връчването на наградите "Еми" за 2020 г., която се проведе виртуално, Полсън и Тейлър се включиха от дома си. Смеейки се и правейки лични шеги една към друга пред камерата, привързаността на двойката беше осезаема.

През годините двойката се сблъскваше с общественото внимание към 32-годишната им възрастова разлика. През 2016 г. в интервю за "Ню Йорк Таймс" Полсън, известна с работата си по "American Horror Story", потвърди връзката си с Тейлър и обясни как общественият интерес към любовния ѝ живот е бил неочакван.

Embed from Getty Images

"Изборът ми на романтични партньори не е бил конвенционален и затова идеята, че той е "друг", го прави привлекателен", каза Полсън. "Ако изборът ми в живота трябваше да бъде предвиден въз основа на това, което се очаква от мен от общността от двете страни, това щеше да ме накара да се чувствам наистина окована, а аз не искам да се чувствам така... това, което мога да кажа абсолютно, е, че съм влюбена и този човек се оказва Холанд Тейлър."

По време на интервюто носителката на "Еми" изрично подчерта факта, че именно разликата във възрастта им прави връзката им успешна.

По същия начин Тейлър, известна от "Двама мъже и половина" и филми като "Професия блондинка", изрази колко шокиращо е било светът да се вгледа в любовния ѝ живот. "Бях заслепена от реакцията към него", каза тя пред InStyle през 2018 г.

Embed from Getty Images

Холанд продължи: "Аз съм от по-старото поколение и за мен е доста изненадващо как хората говорят за лични неща от всякакъв вид пред пресата. Това не е естествено за мен. Това не означава, че не е хубаво, просто ми е необходимо известно приспособяване. А Сара, разбира се, е от друго поколение, тя е много съвременна. Отначало ми беше трудно да премина през тази мембрана. Но за мен беше добре да го направя по такъв прекрасен начин".

Забавно е, че Тейлър всъщност поставя началото на романтичната им връзка по най-модерния начин - в Twitter.

Макар че двете са се запознали десетилетие преди да започнат да се срещат - по това време всяка от тях е имала отделна връзка - любовта им разцъфтява едва след една среща на събитие.

"Не съм избрала да се влюбя в човека, в когото се влюбих.", каза тя пред Elle през 2018 г. "За човек, който може да се окаже в ситуация, за която се страхува, че ще бъде погрешно възприет или осъден, може би може да види, че живея живота си по начин, който е автентичен за мен - просто се опитвам да бъда възможно най-реална. Ако това вдъхновява някой друг, това не може да е лошо."

Embed from Getty Images

Въпреки че не се притесняват да показват любовта помежду си, това не винаги е било така. В интервю за The Edit през 2017 г. Полсън обяснява, че близкото ѝ обкръжение я е предупредило да оповести публично връзката им.

"В началото, когато хората разбраха, че съм с Холанд, някой каза: "Мисля, че трябва да внимаваш, страхувам се, че това ще се отрази негативно на кариерата ти". Аз си казах: "Какво? Това изобщо не ми е хрумвало."

Тя продължава: "Хрумна ми, дали да не го направя? И тогава се замислих, защо да не го направя... Фактът, че ми хрумва тази мисъл, е погрешен. Но имах момент на обществена загриженост; чудех се дали, може би, хората, които не знаят това за мен, няма да си кажат: "Чакай, какво?". Но след това, знаете ли, аз все пак го направих."

От време на време Полсън признава слуховете за връзката им - и ги развенчава. "Хората гледат мен и Холанд и казват: "Проблеми с мама", но аз я възпитавам толкова, колкото и тя мен, така че не е така", казва тя пред The Sunday Times. Когато Полсън спечели първата си награда "Еми" през 2016 г. за ролята си на Марша Кларк в "Народът срещу О Джей Симпсън": Американска криминална история, по време на речта си тя изкрещя на Тейлър с думите: "Обичам те".

Embed from Getty Images