Падението на звездата Шон "Диди" Комбс вероятно ще се задълбочи след шокиращия видеозапис, в който се вижда как напада и рита бившата си приятелка Касандра Вентура.

Според изданието Radar Online случаят до такава степен е повлиял на обществеността, че дори кметът на Ню Йорк е заел позиция. Медията посочва, че Ерик Адамс е обсъдил възможността да отнеме т.нар. ключ за града на скандалния рапър, след излъчването на жестоките кадри, заснети през 2016 г.

Адамс удостои Комбс с отличието през септември 2023 г., осем месеца преди да бъде публикуван клипът, в който той рита и влачи за косата Каси в хотел отпреди близо десет години.

Изданието съобщава, че екипът на Адамс вече обмисля варианти. "Всички ние бяхме дълбоко разтревожени, когато видяхме скандалния видеозапис на младата дама, нападната от него", каза Ерик пред новинарската телевизия PIX11, визирайки кадрите от охранителните камери. Той разкри, че заедно с екипа си анализират всичко и ще уведомят, когато стигнат до окончателно решение.

Иначе връченият ключ на града на Диди е за "приноса му към музиката, бизнеса и филантропията." На церемонията тогава Комбс обеща пред всички присъстващи, че ще се опита да допринася още повече за всяка една от областите, за които е отличен. "Нека продължим да творим история заедно!", призова в речта си той.

Снимка: Getty Images

Що се отнася до видеото, което стана публично достояние - рапърът се извини за действията си, заявявайки, че "е ударил дъното". "Наистина съжалявам. Потърсих професионална помощ. Ходих на терапия и рехабилитация. Толкова съжалявам", бяха думите му.