Кендал Дженър е най-високоплатеният модел през 2018 г., според годишната класация на списание "Форбс".

Вижте снимки >>

23-годишната дъщеря на Крис Дженър и Кейтлин Дженър, известна по-рано като Брус Дженър, бе коронясана като най-високоплатения модел през 2018 г., след като заработила 22,5 милиона долара през 12-те месеца преди юни т.г. Списанието уточнява, че значимите доходи на Кендал Дженър са свързани с договорите ѝ с големи брандове, като Estée Lauder, Adidas и Calvin Klein, съобщава Контактмюзик, цитирана от БТА.

На второ място е русата красавица Карли Клос, която е спечелила 13 милиона долара благодарение на партньорството си със Swarovski, Adidas и Away. Третото място поделят Криси Тейген и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които са спечелили по 11,5 милиона долара. Доходите на Тийгън са свързани с ангажирането ѝ със създаване на линия готварски съдове и с пускането на втората ѝ готварска книга, а тези на Хънтингтън-Уайтли - с пускането на нейно собствена линия бельо, гримове и парфюми в партньорство с Marks & Spencer.

Петото място поделят Кара Делевин и Жизел Бюндхен, които са спечелили по 10 милиона долара. Доходите на Делевин са свързани с договорите ѝ с Douglas Cosmetics, Rimmel, Tag Heuer и Dior Beauty, а тези на Бюндхен - с участието ѝ в реклами за Stuart Weitzman и бразилски брандове, като Vivara, както и с публикуването на книгата ѝ "Уроци".

На седмо място е Джиджи Хадид - 9,5 милиона долара, следвана от Бела Хадид и Джоан Смолс с 8,5 милиона долара, а на десето място е Дутцен Крус - 8 милиона долара.