Испанската поп звезда Мигел Босе разкри, че 10 въоръжени нападатели са нахлули в къщата му в град Мексико и са вързали него, двете му деца и домакинския му персонал в продължение на повече от два часа, докато са претърсвали имота му, съобщиха АП и ТАСС, цитирани от БТА.

Босе написа в публикация в Инстаграм, че той и децата му са добре след обира, случил се в петък, но ситуацията е била "много напрегната, тревожна и неприятна". По думите на Босе нападателите са взели колата му, както и някои други вещи, преди да си тръгнат. Той добави, че не планира да напусне Мексико заради престъплението.

Вижте снимки на Мигел Босе >>>

Прокуратурата на града обясни, че служители са отишли в комплекса, намиращ се в западната част, където е извършен обирът, но не са били допуснати и никой не е подал сигнал за извършено престъпление. От там допълниха, че откраднатият джип на певеца е открит на километри от имота.

Това е само едно от двете насилствени престъпления в град Мексико с участието на чужденци през изминалия уикенд. В събота крадци, каращи мотоциклет, застреляха мъж от Индия на магистрала, за да откраднат 10 000 долара, които той бил обменил на международното летище в Мексико.

Посолството на Индия каза, че "по повод трагичната смърт на индийски гражданин" е в контакт с правоприлагащите органи на Мексико, надявайки се, че виновниците ще бъдат задържани скоро и семейството на жертвата ще получи справедливост.