Кралицата консорт Камила се срещна с музикални кралски особи, коментира "People" оживения разговор между нея и певицата Дуа Липа.

75-годишната съпруга на Чарлз III беше важен гост на церемонията на наградата "Букър" в Лондон в понеделник вечер.

Тя връчи тазгодишния приз за художествена литература след прием и вечеря, на писателя от Шри Ланка Шехан Карунатилака за "Седемте луни на Маали Алмейда".

Снимка: Getty Images

Отличието се присъжда всяка година за най-добър роман, написан на английски и публикуван в Обединеното кралство или Ирландия. Победителят получава $56 750 и влиянието, което наградата  дава. 

Тържествата по връчването на наградата "Букър" се провеждат на живо за първи път от три години, а Камила връчи голямата награда за седми път. 

Embed from Getty Images

Пристигайки с усмивка в "Roundhouse", известно място за изкуства, кралица Камила поздрави организаторите, автори, съдиите на конкурса и изпълнителите - включително актуалната певица Дуа Липа.

Двете жени проведоха оживен разговор, вероятно свързан с любовта им към грамотността и книгите. Грамотността отдавна е ключов приоритет в обществената работа на кралица Камила, а 27-годишната поп звезда изнесе реч за това как любовта към литературата е вдъхновила успеха й на сцената. Певицата каза, че четенето й е помогнало в "забързаните времена" и че то прави хората да се чувстват "забелязани". 

Снимка: Getty Images