Още в първите дни на януари кралица Летисия заложи на цвета за 2020 г. - класическо синьо, обявен за тенденция на годината от изследователския център "Пантон". В началото на изминалия месец съпругата на крал Фелипе VI се появи на ежегодния военен парад Pascua Militar, провел се в Мадрид, облечена в шикозна рокля тип "сако", с която привлече вниманието на всички присъстващи.

Вижте снимки >>

Вчера тя за пореден път прикова всички погледи към себе си на дипломатическия прием в кралския дворец, за който отново се бе спряла на синьо облекло, но този път от съвсем различна материя и нюанс. Посрещайки чуждестранни посланици в една от величествените зали на резиденцията, редом до своя съпруг, тя носеше впечатляваща кадифена рокля с дълги, свободни ръкави и деликатна яка.

Дрехата, чиято дължина стигаше до земята, е дело на испанската модна къща "Felipe Varela" - една от фаворитите на някогашната журналистка. В горната си предна част тя имаше шест кристални копчета, детайл, превърнал се в запазена марка на бранда, а в талията бе прибрана с широк колан.

Най-интересна обаче бе играта на светлината с плата, която караше цвета му плавно да се променя от тъмносиньо към черно, създавайки усещането за мистика. От края на разкроената пола нагоре "пълзяха" нежни флорални мотиви, стигащи под коленете ѝ. Допълвайки цялостната си визия, тя бе избрала черни обувки и интересни висящи обеци с камъни. Разбира се, най-впечатляващият ѝ аксесоар бе широката усмивка, която рядко слиза от лицето на красивата брюнетка.

Всъщност, това не е първият път, в който Летисия облича кадифената рокля. Тя е известна с факта, че няма нищо против да носи повече от веднъж дрехите си. Последно тя сложи облеклото за друго официално събитие, което се състоя през януари 2018 г.