Дори и да не иска, испанската кралица Летисия винаги се превръща в център на вниманието, а всички погледи се приковават в нея, изпълнени с възхищение. Да, тя е красива, но в същото време е жена, надарена с обаяние и класа, а непринудеността, която излъчва, пленява останалите.

Вижте снимки >>

47-годишната бивша журналистка, днес съпруга на крал Фелипе VI, е известна с това, че не робува на модните тенденции и не изпитва притеснение да се появи на събитие с тоалет, който вече е обличала. Нито пък се страхува да излезе с дрехи, чиято цена е напълно допустима и за "обикновения" човек.

Това са само част от фактите, които я превръщат в любимка на хората. Но въпреки тях, далеч не означава, че Летисия прави грешки относно гардероба си. Напротив - тя винаги изглежда елегантно и стилно.

Преди ден тя отново направи силно впечатление, очаровайки всички присъстващи на 200-годишнитата на музея и художествена галерия "Прадо" в Мадрид, който, със своите над 1300 картини в експозициите си, е един от най-значимите и големи музеи за изобразително изкуство в света.

За важното събитие, изискващо подобаващо облекло, тя се довери на модната къща, която е сред фаворитите ѝ - Hugo Boss. Бледорозова рокля със свободна кройка, яка, дълги ръкави и асиметричен завършек на полата стоеше изключително нежно върху тялото на брюнетката. А мотивите, с които бе обсипан тоалетът, бяха напълно актуални за сезона - по него се спускаха деликатни оранжеви цветя и изсъхнали листа, сякаш кралицата носеше самата есен върху себе си. Дрехата бе прибрана в талията с подходящ колан, изработен от същата материя, който в лицевата си част отговаряше на преобладаващия цвят на роклята, а в вътрешната му страна кореспондираше с мотивите по нея. За да завърши цялостната си визия, Летисия се бе спряла на кафяви обувки на висок ток, както и велурена чанта-клъч и кожено яке, които бяха в тон.

На мероприятието тя се появи заедно с кралица София - майка на съпруга ѝ Фелипе, която бе заложила на по-ярка гама от цветове. Тя носеше цикламено сако с брошка във формата на пеперуда, под което се подаваше блуза с елементи в различни нюанси на лилавото. Надолу тоалетът ѝ продължаваше с широк панталон с висока талия и черни боти на висок ток.

За разлика от снаха си, която носеше единствено чифт малки златни обеци тип халки, София бе сложила колие, падащо на няколко реда, и съответстваща му гривна.