Името на Кейт Мидълтън е синоним на силната жена.

Това потвърди експертът по кралски въпроси Валънтайн Лоу пред изданието "Page Six". В интервю той сподели, че 41-годишната кралска особа е доста "по-силна", отколкото повечето хора си дават сметка.

"Зад кулисите е много по-стабилна и по-твърда, отколкото я виждаме", казва Лоу, за когото Кейт е "онази приятна жена, която се облича и усмихва добре, като приема много благотворителни организации".

Колкото до твърдостта на принцесата - авторът даде пример със скандалното интервю на принц Хари и Меган с Опра Уинфри. Там Маркъл твърдеше, че Мидълтън я била "разплакала" и че някой бил повдигнал въпросът "колко тъмна ще е кожата" на децата им. Дворецът изчака излъчването на интервюто, за да даде отговор.

"Цялото семейство е тъжно да научи за това колко трудни са били последните няколко години за Хари и Меган. Повдигнатите въпроси, особено тези за расата, са обезпокоителни", гласеше тогава изявлението на покойната кралица Елизабет II. "Въпреки че някои спомени могат да се различават, те се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани от семейството насаме".

В интервюто Лоу заяви, че Жан-Кристоф Грей, личният секретар на принц Уилям, е измислил репликата "спомените могат да се различават" в изявлението, намеквайки, че дворецът не е съгласен със случилото се.

"Някои смятаха, че ще бъде зле прието от Хари и Меган", коментира авторът. "Но Кейт бе тази, която силно се аргументира", отбеляза той и добави, че тя е искала репликата да остане, за да не се приеме версията на Маркъл и Хари за истина.

Иначе според Лоу Мидълтън е наясно, че един ден ще бъде кралица. "И точно заради това мисли много внимателно за сигурността, силата и стабилността на кралското семейство като институция", допълва той и заключва, че: "Тя има поглед върху голямата картина".