Бившият крал на Малайзия Мохамед V се развежда със съпругата си - руската миска Оксана Воеводина.

Вижте снимки от сватбата >>

Причините за разтрогването на брака все още не се съобщават, но според източници на малайзийския вестник New Straits Times, цитиран от ТАСС. Разводът е регистриран на 1 юли, но се смята, че той се осъществил на 22 юни в Сингапур.

50-годишният владетел и 27-годишната носителка на короната в конкурса за красота "Мис Москва" през 2015 г. се ожениха на пищна сватба през ноември 2018 г. На 21 май двойката се сдоби със син - Исмаил Леон.

На 6 януари 2019 г. Мохамед V абдикира. Тъй като не бяха посочени причини за оттеглянето му, наблюдателите спекулираха, че една от тях е бракът му с бившата миска. Репутацията ѝ в консервативната мюсюлманска държава бе сериозно разклатена заради миналото ѝ на модел и снимките по бельо, които си е правила преди да омъжи, разпространени в тв риалити в Малайзия.

Кралската сватбена церемония, която се проведе миналата година в концертна зала в московското предградие Барвика, бе едно от най-обсъжданите събития. Мохамед V бе облечен в типична малайска носия, а Оксана бе в разкошна бяла рокля.

Няколко месеца преди събитието руската красавица прие исляма. Воеводина е възпитаничка на елитния икономически университет "Г. В. Плеханов", а малайският крал е учил в едни от най-престижните учебни заведения в Обединеното кралство.