Британските принцове Уилям и Хари се възмутиха в общо изявление от "обидната" информация за влошените им отношения, публикувана от британски вестник, съобщиха Ройтерс и АФП, цитирани от БТА.

Вижте снимки на Уилям и Хари >>

В. "Таймс" написа, че Хари и Меган са били отблъснати от "тираничното отношение" на Уилям, който не е приел Меган сърдечно.

"Въпреки ясните опровержения, британски вестник днес пусна фалшива информация със спекулации за отношенията между херцога на Съсекс и херцога на Кеймбридж" - гласи изявлението, издадено от канцелариите на Уилям и Хари.

"За братя, които са толкова ангажирани от проблемите на психичното здраве, използването на провокативен език по този начин е обидно и потенциално вредно."

Същият източник, подал тези твърдения към "Таймс", е заявил, че решението Хари да се оттегли от кралските си задължения, е било продиктувано от Меган, като посочва, че те искали да се откъснат от това постоянно да им се казва "къде им е мястото".

"Хари е под напрежение да избира", казва източникът, "Тъжно е. Той обича кралицата, обича и родината си. Обича и военната служба за страната си, затова за него ще е съкрушително да напусне."

Днес е срещата при кралицата, на която се търси решение след създалата се криза в британския кралски двор заради решението на Хари и Меган.