Казват, че на Коледа се случват чудеса, а това е самата истина, особено за онези, които искрено вярват в тях... Така например най-светлият празник в календара вдъхнови един от популярните мъже у нас, за когото мнозина бяха напълно убедени, че в обозримото бъдеще няма да се задоми, да направи немислимото в техните очи, предприемайки първата крачка по пътя към олтара. Макар от три години насам Сашо Кадиев да е романтично обвързан с Ивелина Чоева, голяма част от почитателите му бяха повече от сигурни, че той няма да поиска ръката ѝ скоро, правейки я своя законна съпруга, особено след като в миналото отказа да сложи брачна халка на бившата си половинка Таня, дарила го с дъщеря. Само че преди часове актьорът опроверга това мнение, доказвайки, че на този свят не съществува по-голяма сила от любовта, способна не само да промени възгледите, но и да пренареди приоритетите на всеки, който я познава. С решението си официално да сгоди за манекенката, телевизионният водещ показа, че привързаността, която изпитва към нея е по-голяма, отколкото тази към ергенския начин на живот.

Вижте снимки >>

Снощи синът на Катето Евро, чиято кариера се разпределя между малкия и големия екран, публикува в личния си Instagram профил видео, с което показа на своите над деветдесет и осем хиляди последователи в платформата как задава големия въпрос. Кадрите са заснети навръх Бъдни вечер и показват как той и избраницата му отбелязват най-тихата и свята нощ през дванайсетте месеца в компанията на майката на Ивелина - Мария, и нейния партньор Стоян. В началото на клипа се вижда как звездата от "Завръщане" оставя телефона си, който предварително е пуснат на запис, на няколко крачки от дивана, където са се събрали сред празничната вечеря, с насочен към тях обектив. След това той се връща при останалите, включвайки се в разговора, който водят. Не след дълго обаче става от мястото си и отива до своята избраница, падайки на едно коляно пред нея с пръстен в ръка.

юбов моя, ще се омъжиш ли за мен? Понеже много те обичам, искам завинаги да сме заедно, да се разбираме и да си помагаме. Човек рядко може да срещне жена като теб!", казва ѝ той, а тя го гледа с поглед, изпълнен с равни дози захлас и изненада.

"Саше? Наистина ли?", възкликва тя, преди да изрече заветното "Да", при това няколко пъти, но не и преди това майка ѝ да им даде своята благословия.

"Честита Коледа", гласи посланието към публикацията на Кадиев, събрала над единадесет хиляди харесвания и повече от двеста коментара, някои от които принадлежат на част от родните популярни личности, пожелали им вечно щастие.

"Честито", първа написа Поли Генова, а след нея се включи Александра Богданска с думите: "Обичам ви". Даниел Петканов пък уточни, че "най-доброто предстои", докато Диляна Попова аплодира постъпката на колегата си с "Браво". На свой ред Юлия Кулиш написа, че двойката е "супер". Сред лавината от поздравления се открои майката на Кадиев, която шеговито написа: "Саше, може ли при жива майка да се жениш?", а въпросът ѝ развесели редица от потребителите на социалната мрежа. Наследникът ѝ веднага я успокои, уточнявайки, че все още не е насрочил дата на сватбата, а половинката му се опита да я утеши, пишейки, че тя всъщност я отменя... По всяка вероятност в грижите за сина ѝ, макар да изясни дали има това предвид.

Снимка: Официален профил в Instagram

Тази сутрин в студиото на "Преди обед" актьорът разказа, че е избрал бижуто, което в момента стои на безимения пръст на Чоева, няколко седмици по-рано, но изобщо не е планирал да ѝ го даде точно на Бъдни вечер, тъй като просто е чакал най-подходящия момент да го стори. Така спонтанно решил да ѝ го връчи на празника. След като той обяви радостната вест, бъдещата му жена пусна като 24-часова история в своя акаунт снимка, показваща как е положила длан върху неговата на фона на коледното дръвче, показваща отблизо пръстена ѝ.

"Заедно, ръка за ръка", пише тя, слагайки знака за безкрайност.

Ивелина обаче съвсем не бе единствената популярна дама по нашите географски ширини, която през отминалите дни получи предложение за брак. Такова бе отправено и към едно от Златните момичета на художествената ни гимнастика Катрин Тасева, която трябваше да вземе решението дали да обвърже живота си с този на своя партньор Станислав, стоейки до украсената елха на площада пред сградата на Община Пловдив, където десетки мъже и жени, облечени в костюми на Дядо Коледа, държаха надпис, изписващ: "Ще се омъжиш ли за мен?" Специалният миг се случва на рождения ден на любимия ѝ, затова тя признава, че не е очаквала подобна изненада от него.

"Не го очаквах. Бях много изненадана. В началото се стреснах, не знаех какво се случва. Той е страхотен човек, имам огромен късмет. Много го обичам. Нашата история започна в една от сладкарниците му. Там се запознахме", разказа Катрин за предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Катрин Тасева получава предложение за брак от партньора си Станислав

Снимка: Официален профил в Instagram

Двамата със Станислав се срещат за първи път преди година и половина, когато тя си поръчва торта за рождения си ден в един от обектите, които той държи. Не отрича, че подема във връзката им е започнал през този февруари, когато нещата помежду им са започнали да се развиват на бързи обороти. Катрин признава, че бъдещият ѝ съпруг я е впечатлил най-вече с чувството си за хумор, но също така и със своята интелигентност и доброта.