Дойде краят на "Мис Плеймейт"... При това съвсем буквално! Титлата, с която у нас станаха известни имена като Николета Лозанова, Златка Райкова, Ася Капчикова и един куп знойни жени вече няма да съществува. Съвсем наскоро се проведе последната надпревара за еротичен модел на годината в България, на който за първи път избраха две победителки, а от днес той вече е история.

"От централата в Ню Йорк са спрели всички печатни издания и събития, такъв конкурс няма да има вече", написа в своята лична Инстаграм страница Алекс Петканова, която заедно с Любен Дилов бе водещ на състезанието, в чиито рамки претендентките за лентата мерят сексапил.

Вижте снимки >>

С изтеглянето от пазара на хартиения вариант на сп. "Playboy", наричано още "мъжката библия", съвсем нормално е и неговите "зайчета" също да изчезнат... Така Ева Славова и бившата кандидат-кметица на Момин проход Диана Габровска, разделила се с мечтите за поста, след като в интернет пространството се появиха нейни голи снимки, станаха последните от своя "вид". Двете слязоха от сцената като победителки, като първата бе избрана от журито (в състав: Ники Кънчев, Жени Калканджиева, "Мис България" 2012 Габриела Василева, "Мис Плеймейт" 2019 Михаела Тодорова, диджей Дамян и гримьорката Пепа Стоянова), а втората - от публиката.

За всички, включително и за организаторите, далеч не е ясно как те ще разделят две от трите награди, а именно ръчно изработена бутикова корона и чисто новия автомобил с марка Maserati. Колкото до третата... надали ще има проблем при подялбата ѝ, тъй като тя е парична, а стойността ѝ наброява 20 хил. лева.

Интересна подробност е, че този път в конкурса имаше транссексуална участничка - факт, който сам по себе си е абсолютен прецедент. Другото любопитно около Симона Галинова бе, че тя беше представена като претендент от Пловдив, въпреки че всъщност е от Търговище.

Шоуто, преминало в два кръга - дефиле бельо и вечерни рокли, се състоя в столично заведение, но без присъствието на публика. За сметка на това обаче бе излъчено онлайн. Анелия, Мария Илиева, Миро, група "Мастило" и Хоумлес се погрижиха за доброто настроение на зрителите пред екрана.

Но, както се казва, всеки край предвещава ново начало, а този случай не прави изключение от правилото. Преди светлините на прожекторите да изгаснат, оставяйки завинаги "Плеймейт на годината" в миналото, стана ясно, че се задава съвсем нов проект, който ще стартира от догодина под името "PlayStar". Той ще представлява онлайн платформа за видео, фотография и текстове, която ще предостави на поле за изява на дамите, желаещи да демонстрират съблазнителността си и да разголят своята плът. А първият приз на бъдещата класация бе връчен още сега, като неговата носителка стана избраната за първа подгласничка на "Мис Плеймейт" 2020 - Ани Грудева.

Същевременно стана ясно, че спира и издаването на легендарното списание "Плейбой" в България. Коментар по този повод направи във Фейсбук Георги Неделчев, който бе главен редактор на изданието в най-силните му години: "...опитаха да оправдаят спирането на BG Playboy с някакво решение на "американците" и че списанието в момента излизало на хартия само у нас и в Русия. Това, разбира се, не е вярно - провалът на тукашното издание от последните години се дължи на изключително некачественото му съдържание. Както и на карикатурните конкурси за Playmate, които напоследък съдържат еднакви дози подигравка към нелепите участнички и зле прикрито желание въпреки това да бъдат сексуално експлоатирани от организаторите. Playboy ще продължи да излиза в доста държави, където списанието е поверено на хора с по-добър вкус към жените и към начина на представянето им. Така че новината за "края на една епоха" важи само за пародията, в която тази легендарна марка беше превърната тук през последните 5 години."