Актьорът Крис Нот, най-известен с ролята си на Тузара в "Сексът и градът" и макар само за серия в продължението "И просто така", отрича обвиненията в сексуално насилие, които две жени отправиха срещу него.

В публикация на "The Hollywood Reporter", две жени, наречени само с псевдоними, Лили и Зоуи, заявяват, е 67-годишната Нот ги е изнасилил преди двайсетина години.

"Обвиненията срещу мен, отправени от хора, които съм срещал преди години, дори десетилетия, са категорично неверни", каза Нот в изявление за "USA Today", предоставено от неговия говорител Каролина Хърли. "Тези истории можеше да са от преди 30 години или от преди 30 дни - "не" винаги означава "не" и това е граница, която никога не бих прекрачил. Срещите бяха по взаимно съгласие. Трудно е да не се постави под въпрос защо точно сега излизат тези истории. Категоричен съм в това: не съм насилвал тези жени".

Зоуи се е срещнала с актьора през 2004 г., когато е била на 22 години и е работила във прочута компания, с която Нот и други знаменитости редовно са "имали бизнес". Тя твърди, че той флиртувал с нея и в крайна сметка я поканил в апартамента му, където я е изнасилил.

Зоуи обяснява, че е отишла с приятелка в медицински център "Cedars-Sinai", където е казала на персонала, че е била нападната, но не е искала да издаде на полицията от кого, от страх от възмездие и защото няма да й повярват.

Лили, се засякла с Нот в нощен клуб в Ню Йорк през 2005 г., когато е била на 25. Тя каза, че той я завел на вечеря, преди да я покани в апартамента си, където я изнасилил. Почувствала се тотално наранена и споделила само с приятел, понеже не искала да си има работа с полицията.

Крис Нот е женен за канадската актриса Тара Уилсън, с която имат двама синове.