Актьорът Крисчън Бейл положи основите на проект, за който се бори от 16 години - построяване на десетки домове и обществен център в Лос Анджелис, чиято цел е да не се разделят братя и сестри, настанявани в приемни семейства, предаде АП, цитирана от БТА.

Носителят на "Оскар" направи първа копка в компанията на местни политици и спонсори в град Палмдейл, на 80 км. северно от Лос Анджелис. Те дадоха начало на строежа на приемните домове и обществения център. Идеята е на Бейл и той от доста време работи за нея. След множество препятствия, най-после актьорът от "Черният рицар" на режисьора Кристофър Нолан стартира своя благотворителен проект. "Щях да направя всичко това сам, ако зависеше от мен", каза той в интервю за АП.

Роденият във Великобритания Бейл живее в Калифорния от началото на 90-те години на миналия век. След като разбира за големия брой нуждаещи се от приемна грижа братя и сестри в Лос Анджелис, разделяни в различни семейства, актьорът си поставя за цел да изгради нова общност.

"Не мислех, че ще отнеме толкова време", каза той. "Имах много наивна представа за това, че ще получа парче земя и след това ще доведа децата, които ще живеят заедно и ще пеят песни".

Дванайсетте къщи, които се намират в общинския център, трябва да бъдат завършени през април 2025 г. "Това е нещо, което ме удовлетворява изключително много и искам да участвам във всяка една стъпка", добави Крисчън Бейл. "Може би това е първият, а може би и единственият път, по който да се поеме. Въпреки това се надявам, че ще се появят много нови други пътища".