Футболистът Кристиано Роналдо оглави класацията на най-скъпоплатените звезди в Instagram, задминавайки доскорошната фаворитка на големите брандове Кайли Дженър.

Според последно проучване португалецът получава по 1,87 милиона паунда за всеки свой спонсориран, рекламен пост, срещу 1,47 милиона паунда за най-малката от сестрите в клана Кардашиян/Дженър.

Сред основните марки, които се доверяват на влиянието на Каристиано, са големи спортни уебсайтове, здравословни продукти и дори платформи за крипто валути. Те са готови да му платят огромните суми, за да може да се популяризират сред огромната му фен маса, която наброява близо 600 милиона последователи.

За разлика от него, Кайли Дженър, която развива своя собствен козметична линия, може да предложи реклама до близо 400 милиона фена в социалната мрежа Instagram.

Снимка: Getty Images

През последните години Роналдо може да се похвали със силно увеличаване на феновете си в социалната мрежа. Ако само преди четири години той се нареждаше на трета позиция в класацията по брой последователи, то днес той я оглавява еднолично. А с това успява да си докара и доста по-солидни рекламни доходи, които са в пъти повече от тези, които е взимал през 2019 г.