Куентин Тарантино каза в интервю за испанския в. "La Vanguardia", че работи по последния си филм като режисьор.

Запитан дали "Кинокритикът" (The Movie Critic) наистина ще бъде финалната му лента, той отговори: "Да, просто вече не съм мотивиран да правя повече филми".

"Какво означава киното днес? Дали е това, което виждате по телевизията? Дали е това, което виждате на киноекрана? И колко време продължава това в киното? Две седмици? И след това се излъчва директно по платформите?", допълни режисьорът.

"Не мисля, че ще се случи с "Кинокритикът", но може да се случи. И това не ми харесва", каза още той.

Носителят на награда "Златна палма" сподели, че е направил за Netflix "разширена версия под формата на сериал на "Омразната осморка". Той също така разкри, че планира да направи "нещо друго за телевизията, някакво шоу", което може да бъде "превърнато в поредица".

"Това обаче е нещо, което няма нищо общо с киното", поясни Тарантино. "Освен това искам да прекарвам повече време със семейството си".

Снимка: Getty Images

Куентин Тарантино се прочува с филма "Криминале" (1994), на който е режисьор и сценарист, припомня БТА. Продукцията с бюджет от 8 милиона долара реализира приходи от 100 милиона, печели водещата награда на кинофестивала в Кан, "Оскар" за оригинален сценарий и редица други филмови награди.

Тарантино е отличен от американската киноакадемия и за оригиналния сценарий на "Джанго без окови" (2012).

Сред списъка със заглавия, които е създал, са също "Глутница кучета" (1992), "Джаки Браун" (1997), "Имало едно време в Холивуд" (2019) и други.