Преди по-малко от седмица Лео Бианки публикува в личния си Фейсбук профил снимка, с която сериозно разтревожи своите приятели и почитатели в платформата. На кадъра, който впоследствие премахна, се виждаше как той лежи на болнично легло в "Токуда", като в посланието към него пишеше, че е преминал през истински кошмар, след който живее втори живот.

Повече за тежкото си преживяване той сподели днес пред Сашо Кадиев и Деси Стоянова в предаването "Преди обед", в чието студио обясни, че в продължение на почти два месеца е мислел, че страда от рак на стомаха. За щастие обаче опасенията му не се потвърдили, а диагнозата, поставена му от лекарите, се оказала съвсем различна от онази, която се страхувал, че ще чуе от тях.

В разговора си с двамата водещи кулинарната звезда разказа, че преди почти два месеца е започнал да изпитва силни болки в стомаха, заради които решил да потърси помощ. Така той отишъл на преглед при гастроентеролог, който му направил изследвания, показали наличие на кръв в урината му. Специалистът веднага насрочил на пациента си час за провеждане на гастроскопия, но тя щяла да се проведе чак след двайсет дни, през които Лео трябвало да приема лекарства.

Снимка: Instagram

Чакайки да дойде време за процедурата, Бианки постепенно бил обзет от тревожни мисли, довели го до депресивно състояние. В този период той не можел да спи и често се будел нощем, притеснявайки се от най-лошото, тъй като няколко негови роднини от страна на майка му са починали вследствие на рак. Постоянната му тревога оказала влияние и на апетита му, който драстично намалял. Хранел се по малко, колкото да може да приеме предписаните му медикаменти, а заради системното гладуване свалил десет килограма от теглото си. Нещо повече, чувствал се толкова зле, че спрял да ходи на работа и почти не излизал от дома си. По-голямата част от дните преди отново да прекрачи прага на здравното заведение прекарал в терзания.

Снимка: Facebook

Събуждайки се на 12 октомври след пълната упойка, необходима, за да му направят гастроскопията, първият въпрос на Лео към медицинската сестра, която била в стаята, бил дали страда от коварната болест. Въпреки че отговорът ѝ бил отрицателен, той не се успокоил веднага, вместо това поискал да повикат доктора, провел изследването, за да разбере лично от него дали думите ѝ са истина. Едва когато и той потвърдил, че няма от какво да се притеснява, Бианки намерил утеха, разплаквайки се от радост. В крайна сметка се оказало, че страда от остър гастрит, който е напълно лечим.

През гостуването си в шоуто Лео обясни, че е хипохондрик и поради тази причина в момента провежда виртуални консултации с италиански психолог, който се опитва да му помогне в това отношение.