Леонардо Ди Каприо, който след два дни става на 47 години, отново се хваща с трудна роля и задача. Той ще играе Джим Джоунс в едноименен биографичен филм, който разказва за пастора, превърнал се в масов убиец.

През 1978 година в джунглата на Гвиана се случва едно от най-големите масови самоубийства в историята. Умират над 900 души, сред които повече от 200 бебета и малки деца. Подстрекател е Джим Джоунс, лидер на сектата "Народен храм", който заедно с последователите си бяга от САЩ и изгражда в джунглите своята комуна, наречена Джонстаун. Той бил голям манипулатор и измамник.

Embed from Getty Images

Холивудският отличник ще бъде и продуцент на филма чрез своята продуцентска компания Appian Way, според Deadline.

MGM стои зад проекта, чиято сценарий е дело на Скот Розенберг ("Венъм", "Джуманджи: Следващото ниво").

През 70-те години Джоунс започва да отхвърля християнството, и дори твърди, че е самият Бог.

Той започва да строи своето селище Джоунстаун в Гвиана през 1974 г. и в крайна сметка започва да убеждава своите последователи да отидат и да живеят там с него, тъй като то е свободно от "потисничеството" на правителството на Съединените щати. През 1978 г. започват да се появяват доклади за нарушения на човешките права в комплекса, което кара правителството да изпрати делегация за разследване.

Делегацията била водена от представителя на САЩ Лео Райън през ноември 1978 г., и завършила с кръвопролитие, когато Райън и четирима други дезертьори от Джонстаун били застреляни от последователите на Джоунс, докато се качвали на самолета на път за вкъщи.

Embed from Getty Images

Същия ден, на 18 ноември 1978 г., Джоунс организира масово самоубийство на своите последователи, отнема живота на 918 от тях - 304 от които деца - като им дава напитката Flavor Aid, в която има цианид.

Масовото самоубийство беше се води най-голямата загуба на американски животи в историята преди терористичната атака от 11 септември - има 45-минутен аудио запис на масовото самоубийство, открит местопрестъплението.