Лейди Гага ще изпълни ролята на съпругата на убит наследник на модната династия "Гучи" във филм на Ридли Скот, съобщи Ройтерс.

Това ще е първото участие на певицата във филм след дебютната й главна роля в киното през миналата година в "Роди се звезда". Тя й донесе много похвали от критиката и номинация за награда "Оскар" за най-добра актриса.

Лейди Гага ще играе Патриция Реджани, която лежа 18 години в италиански затвор за организирането на убийството на съпруга й Маурицио Гучи през 1995 г. Това е едно от най-скандалните престъпления във висшето общество в Италия.

Реджани, наричана Черната вдовица, излезе от затвора през 2016 г.

Маурицио, който е внук на основателя на модната къща, има две дъщери от Патриция, но я напуска заради друга жена. Децата им обясняват действията й с претърпяна операция заради мозъчен тумор. Обществото обаче я възприема като темпераментна жена, търсеща отмъщение, пише Контактмюзик.

Лейди Гага е родена в Ню Йорк, но е с италиански произход. За участието си във филма "Роди се звезда" тя спечели награда "Оскар" за най-добра оригинална песен - "Shallow".