За таланта и работата на артистите съществуват най-различни признания - от наградите и призовете, връчвани на бляскави церемонии, до одобрението и похвалаите от страна на критиката, намерили място на страниците на престижни издания. Но комплиментите, изречени от техните успешни и уважавани колеги, превърнали се в истинска емблема на шоубизнеса, винаги са се считали за едно от най-големите ласкателства, които могат да получат.

Вижте снимки на Рут >>

Точно като това, което носителката на "Оскар" Лейди Гага е произнесла по адрес на 30-годишната Рут Колева. Екранната Али от "Роди се звезда" останала впечатлена от гласовите способности на българката, след като преди време нейният баща - Джо Джерманота, ѝ пуснал клип с изпълнение на нашенката.

"Уау! Невероятно", възкликнала тя, след края на видеото.

Това разказва пред в. "България днес" самата Рут, която прекара последната година, поставила човечеството пред едно от най-трудните изпитания в неговата история, на територията на Съединените щати, където гради кариера. Изпълнителката на "Светлата страна" споделя пред медията, че е щастлива дори единствено от факта, че прочутата блондинка я е чула, тъй като Колева открито заявява, че е неин почитател.

През миналия октомври няколко родни медии писаха, че Рут редовно е радвала с музиката си клиентите на ресторанта "Joanne Trattoria", който се нареди в списъка с най-популярните и авторитетни места за хранене в Ню Йорк още с откриването си през 2012 г., а една от причините за това е, че е собственост на Лейди Гага и нейното семейство. Заведението, разположено в Манхатън, носи името на покойната леля Стефани, прославила се с ексцентричния си сценичен псевдоним, която е починала 12 г. преди раждането на певицата.

Колева разказва, че Джо лично се е свързал с нея, след като е гледал концерта ѝ със Софийската филхармония в интернет. По нейни думи той ѝ е писал, възхитен от начина, по който тя усеща и преживява музиката. Не след дълго ѝ е предложил място в шоу-програмата на ресторанта, заедно с номинирания за "Грами" басист Петър Славов и китариста Марсио Филомена, които са завършили колежа "Бъркли" в Бостън, щата Масачузетс, отворил врати през 1945 г.

Може да се каже, че Рут се радва на популярност зад Океана, особено след като последното ѝ парче се тръгна по телевизия MTV още преди официалната си премиера.