Изоставено кученце, спасено в убежище в Тайланд, бе осиновено от бившия фронтмен на "Oasis" Лиъм Галахър, съобщава "Sky news".

Спасителят на кучета Найл Харбисън каза пред "Sky News", че е бил шокиран да намери името на световноизвестния певец сред кандидатите, желаещи да приемат женското кученце Бътънс в Обединеното кралство, на близо 6000 мили (9500 км), от мястото, където се намирало. 

Първоначално г-н Харбисън, който има стотици хиляди последователи в социалните медии,  си помислил, че това вероятно е измама или приятелите му си правят шега.

"Името във формуляра беше Лиъм Галахър, но си помислих, че това очевидно не е той. Беше написал, че е "певец". Мислех, че приятелите ми вземат подбив. Но проверих още малко и всичките му данни съвпадаха", разказва Харбисън. 

Според Харбисън, Галахър използвал обичайния начин за кандидатстване чрез формуляр на Google, както правят стотици други.

Дори и да е имал съмнения, те отпаднали, когато провели видео разговор с изпълнителя на "Wonderwall", за да провери дали той и домът му са подходящи за Бътънс, както е стандартно за всички кандидати.

"Направих интервюта с него и неговата прекрасна. Те имат котки и просто много искаха куче. Следваха ме в социалните медии и искаха Бътънс", разказва още защитникът на животни. 

В момента Галахър има връзка с музикалния PR Деби Гуитър.

"От това да бъдеш захвърлен в тайландската джунгла до това да живееш с рок звезда - нямаше как да е по-добре, Бътънс", написа той в публикацията си, която беше споделена и от Галахър.

Бътънс е изоставена само на пет месеца, защото "не била достатъчно сладка", каза г-н Харбисън. Тя прекарала три месеца в приюта "Хепи Дого", който се намира на остров Ко Самуи.

Отначало била уплашена и объркана, но постепенно се доверила на Харбисън и позволила да я приближи. Приютът е дом на 800 кучета, като започнал с 80 преди две години, когато г-н Харбисън го поел, след като започнал да се възстановява след проблеми с алкохола.

"Получих срив от алкохола и се озовах в болница и тогава осъзнах, че искам да спасявам кучета", каза той.

Харбисън, който е родом от провинция Тайроун в Северна Ирландия, е написал книга "Надежда" за това какво са го научили уличните кучета за живота.