Лиъм Галахър разкри, че се нуждае от смяна на двете тазобедрени стави поради артрита си - но би предпочел "да изпитва болка", отколкото да се подложи на операция.

49-годишният бивш фронтмен на "Oasis" каза, че е в агония всеки ден и е бил принуден да се откаже от джогинга, известен е като страстен бегач, и да използва билкови таблетки за сън, за да може да си почине.

Рокаджията, който беше диагностициран с артрит преди три години, твърди, че предпочита да използва инвалидна количка и да живее с болката, отколкото да се оперира. Преди това беше установено, че страда от болестта на Хашимото, има проблем с щитовидната жлеза, който засегна гласа му.

Снимка: Getty Images

"Бедрата ми са прецакани, имам артрит, лош", каза той пред списание MoJo.

"Отидох да го проверя и разбрах, че костите ми са смачкани. Лекарката казва: "О, може да се нуждаеш от операция на тазобедрената става, да се направи смяна".

Той обаче не иска операция заради "стигмата".

"Мисля, че предпочитам просто да изпитвам болка. Което е смешно, очевидно. Знам това. Но това е стигмата, която казва, че сте подменили бедрата си. Какво следва?", разсъждава той.

Подобна хирургична намеса включва подмяна на увредената тазобедрена става с протеза и времето за възстановяване е около шест седмици.

Шегувайки се за състоянието си, Галахър, който има четири деца от предишни връзки, казва, че годеницата му Деби Гуитър може да се грижи за него. "Предпочитам да съм в инвалидна количка, а Деби ме бута наоколо", смята той.

Embed from Getty Images

"Когато времето е студено, бедрата ми щракат и пукат. Имам нужда от топлина", споделя още певецът. Открил лепенки за топлина, които слага на крайниците си и те го сгряват.

"Не се страхувам от смъртта, каквато и да е тя. Защо трябва да се страхуваш? Така или иначе ще се случи. Страшно е да се родиш", смята той.

И добавя "Ще продължа да правя това, което правя, докато умра. Или ще се преродя и ще се превърна в оса. Или в пеперуда. Или в пакет ш..... пържени картофи".