Netlix публикува кратък видеоклип, в който за първи път зрителите ще видят Лиъм Хемсуърт в главната роля в популярния фентъзи сериал "Вещерът". В първите три сезона, Хенри Кавил, познат още с ролята си на Супермен, изигра привлекателния вещер. Той е един от факторите, които направиха сериала любим на много от зрителите.

Феновете останаха шокирани през октомври 2022 г., когато създателите на продукцията и актьора заедно обявиха, че той ще напусне шоуто след третия сезон. Тогава стана и ясно, че звездата от "Игрите на глада" ще заеме неговото място.

При оттеглянето си Кавил написа в Инстаграм, че пътешествието му е било изпълнено с приключения, но е дошло времето, в което да остави медальона и мечовете си на Лиъм Хемсуърт.

От своя страна, бившият съпруг на Майли Сайръс изрази радостта и благодарността си, че му е дадена възможността да изиграе Белия вълк. Като огромен фен на колегата си и на продукцията, той осъзнавал, че летвата е много висока, но обеща да направи всичко възможно, за да пресъздаде Гералд по същия уникален начин, както го правеше колегата му преди него.

View this post on Instagram

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

Сега е момента, в който зрителите ще разберат дали Лиъм ще успее да създаде по-изразена индивидуалност и ще избяга от досегашните си второстепенни образи. Засега актьорът предимно се славеше като "братът на Тор", "другия Хемсуърт", "този, който Катнис не избра в "Игрите на глада" или "бившият на Майли Сайръс".

Напускането на Хенри Кавил съвпадна с новината, че той ще се завърне в киновселената на DC като Човека от стомана. За жалост, щастието на феновете на супергероите не продължи дълго, защото малко по-късно, звездата обяви, че се оттегля и от тази роля.

View this post on Instagram

A post shared by Netflix US (@netflix)

"Вещерът" ще излъчи още два сезона и ще приключи след петата си част. Сериалът за Гералд от Ривия, е екранна адаптация на поредицата от фантастични разкази и романи, написана от полския писател Анджей Сапковски, посочва Variety. 

За момента от Netflix не са обявили дата за излъчването следващия сезон, но се очаква това да се случи много скоро.