Лили Иванова пя снощи в зала "Студио 4" на културния център "Флаже" в Брюксел. Пред многобройна публика, в която имаше дипломати, евродепутати и много почитатели, тя изнесе близо двучасов концерт с познати и по-нови произведения.

Лили Иванова благодари за организацията на събитието на евродепутата Илхан Кючюк (ДПС/"Обнови Европа"). Публиката възторжено аплодира певицата, а най-хитовите парчета изслуша на крака. Много от хората споделиха, че са пътували до Брюксел специално, за да видят своята любима музикална звезда.

Лили Иванова бе посрещната при пристигането си във вторник в Брюксел от Илхан Кючюк, от еврокомисаря Илиана Иванова и посланиците Пламен Бончев и Румен Александров.

"Там, където Лили Иванова присъства означава, че присъства и България. Наистина го вярвам, защото Лили Иванова през годините показа на 4 поколения българи, че тя е непреходна. Изкуството, културата, песните са непреходни и могат да бъдат огромен портал към външната политика на България", каза Илхан Кючюк. 

Днес в чест на Лили Иванова ще бъде даден прием от общинските власти на Брюксел в церемониалната сграда на световноизвестния Гран Плас.