Американската звезда Лизо удиви феновете си по време на концерт във Вашингтон, като свири на 200-годишна кристална флейта, притежавана от четвъртия президент на САЩ Джеймс Мадисън, съобщи телевизия ВВС.

Певицата, която се е обучавала и за флейтист, получи разрешение от Библиотеката на Конгреса на САЩ да използва инструмента, който бе донесен на сцената с полицейски ескорт.

"Все едно свириш на чаша за вино", каза тя, разглеждайки музикалния инструмент.

След това изпълнителката изсвири няколко ноти, като едновременно с това танцува с долната част на тялото си.

"Току-що ... свирих на флейта, притежавана от Джеймс Мадисън от 1800 г.!", сияеше тя, след което върна музикалния инструмент на служител, който го прибра обратно в кутията.

Публикувайки видеоклип в собствените си канали в социалните медии, израсналата в Хюстън певица каза на феновете си: "Никой никога не е чувал как звучи... сега го чувате".

Говорител на Библиотеката на Конгреса каза пред ВВС, че флейтата може да е използвана публично при редки и специални поводи в миналото, най-вероятно по времето на Джеймс Мадисън, припомня БТА. Той е четвъртият американски президент, чието управление е в периода между 1809 г. и 1817 г. Мадисън е сред авторите на конституцията на САЩ.

След историческия концерт на певицата във Вашингтон, от Библиотеката на Конгреса написаха в Twitter, че музикалният инструмент е бил върнат безопасно.

Носителката на награда "Грами" Лизо в момента е турне в САЩ, за да представи четвъртия си албум "Special", от който е хитът "About Damn Time".

Снимка: Getty Images