Популярната телевизионна журналистка и водеща Лора Крумова се завръща в "NOVA" с ново предаване в неделя и влиза в пряка конкуренция със Светослав Иванов с неговите "120 минути" по bTV.  

Журналистката дълго време беше в отпуск по майчинство, а след това бе зам.-главен редактор в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV.

"Със солидния си над 20-годишен опит в създаването и продуцирането на телевизионно съдържание, тя ще стартира предаването "На фокус с Лора Крумова" като автор и водещ. Оригиналният седмичен формат дава заявка за силна публицистика и журналистическа проницателност, които следват най-добрите съвременни модели в медийния сектор. Той ще бъде програмиран в следобедния часови пояс в неделя и ще стартира в ефира на NOVA от есенния телевизионен сезон, съобщиха от NOVA.

"Всички познават Лора Крумова и нейните професионални качества. Завръщането ѝ в семейството на NOVA е ясен знак за журналистическия стандарт, който налагаме" - коментира Илия Дафов, главен продуцент "Новини и актуални предавания" в Нова Броудкастинг Груп.

"Връщам се в часови пояс, който познавам добре. Вълнувам се от това, което предстои", каза Лора Крумова.

Журналистическата кариера на Лора Крумова е свързана с NOVA в продължение на повече от 10 години. В медията започва като външнополитически репортер. Пет години по-късно вече е лице на сутрешния блок "Здравей, България", където има професионалния шанс да си партнира с емблематичните журналисти Георги Коритаров и Милен Цветков. През пролетта на 2015 година, заедно с Галя Щърбева, дава начало на авторското предаване "Комбина" по NOVA. Зрителите я познават и като водещ на уикенд формата "Събуди се". През годините е била автор и водещ на предаванията "Тази събота" и "Тази неделя".

Тя е копродуцент на поредици от документални филми в три национални кампании срещу купуването на гласове (Разследваща журналистика - Местни избори - Кметове на фокус/2015; Гражданско общество срещу купуването на гласове/2013; Разследваща журналистика срещу купуването на гласове/2011).

През 2015 година е обявена за Жена на годината в категория "Медии" в традиционния конкурс на сп. GRAZIA.

Лора Крумова е завършила журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". През 2003 година заминава на едногодишна специализация по журналистика в Аризонския държавен университет, САЩ. Тя е съосновател на магистърската програма по журналистика, продуцентство и финанси към Висшето училище по застраховане и финанси