Модната къща "Луи Вюитон" представи круизната си модна колекция, като използва стария терминал на авиолинията TWA на летище "Кенеди" в Ню Йорк.

Вижте снимки >>

По този начин брандът държеше да подчертае отколешната близост на Ню Йорк с Париж. Летището бе чудесен декор за връзката между блясъка и пътешествията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Терминалът на TWA беше проектиран от финландския архитект Ееро Саринен и беше пуснат в експлоатация през 1962 година. Конструкцията бегло напомня за крила на птица. В тази обстановка артистичният директор на "Луи Вюитон" Никола Гескиер представи новата круизна колекция на марката. Тя се отличаваше с многобройни нюйоркски препратки, като запазваше изискаността на френския моден стил.

Никола Гескиер

Снимка: БТА

В тази връзка много от якетата носеха бродерии със силуетите на небостъргачите в Манхатън. По роклите пък се открояваха арт деко мотивите на кулата "Крайслер". Дизайнерът не пропусна да навести и Уолстрийт, като показа традиционните бизнес костюми с тънки бели райета. Що се касае до типичната френска елегантност марката предложи поли над коляното, къси сака и разкошни материи.

На първите редове на ревюто присъстваха куп знаменитости, сред които се открояваха Кейт Бланшет, Ема Стоун, Алисия Викандер, Мишел Уилямс, Нина Добрев и др.

Нина Добрев

Снимка: Getty Images/Guliver Photos