Най-малко 12 луксозни международни бранда прекратиха договорите си с актьора и певец Крис У, който беше обвинен в изнасилване на непълнолетно момиче, съобщиха световните информационни агенции. Той е мегазвезда в родния си Китай и лице на редица световни компании. Сред прекратилите отношенията си с него са "Porsche", "Bvlgari ", "Louis Vuitton" и др.

Германската марка за луксозни автомобили "Porsche" обяви в пост в китайската социална мрежа Вейбо, че е прекратила сътрудничеството си с него, а малко по-късно същото направи и италианският бранд за бижута "Bvlgari".

Китайско-канадският актьор, който е на 30 години, беше обвинен от студентката Ду Мейчжу, че я е изнасилил, след като я е принудил да пие алкохол. Тогава тя е била на 17 години. Според Ду и други момичета са станали жертва на звездата.

Крис У, който дебютира в Холивуд през 2017 г. с участието си във филма "Трите хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж", категорично отрича обвиненията. Преди звездата му да изгрее в Холивуд, той се изявява на музикалната сцена с k-pop групата "EXO".

Обвиненията на Ду предизвикаха вълна от недоволство и критики в социалните мрежи към артиста, както и подкрепа за младото момиче.

"Срещал съм се с госпожица Ду веднъж по време на събиране у приятел на 5 декември 2020 г. Не съм я принуждавал да пие алкохол", написа У в социалната мрежа Вейбо.

И Ду Мейчжу, и Крис У са поискали от полицията да разследва обвиненията, пише БТА.