Да станеш родител обикновено е преживяване, което променя живота ти завинаги, но Тифани Чен вероятно не е очаквала, че тези промени ще включват и внезапна парализа на лицето.

След като през април ражда Джия Вирджиния Чен Де Ниро - седмото дете на 79-годишния Робърт Де Ниро, Чен е сполетяна от медицински усложнения. В интервю с Гейл Кинг за списание "Vanity Fair" тя разкри, че след раждането е диагностицирана с парализа на Бел.

"Когато се прибрах вкъщи, започнах да усещам, че езикът ми е странен", започна тя. "Чувствах се леко изтръпнала. И лицето си не чувствах както обикновено. Не знаех какво е усещането, което изпитвам. Беше странно."

По думи на Тифани "всичко е започнало да се срутва, а лицето й сякаш се е стопило". Не можела да се храни, тъй като храната започнала да пада от устата ѝ, а когато се обадила на лекарите си за помощ, е заеквала. По-късно е била пратена в спешното отделение. "Загубих всички функции на лицето в момента, в който влязох в болницата", разказва тя.

В болницата й поставили диагноза парализа на Бел - увреждане на лицевия нерв. Това състояние обикновено е временно и може да бъде напълно излекувано с навременно лечение.

Снимка: Getty Images