Внучката на Симеон Сакскобургготски - Мафалда, се готви за скорошна сватба, предава пресата в Испания, където младата жена, изявяваща се като певица, живее от известно време, след като се премести в Мадрид от родния си Лондон. Според ексклузивна публикация в списание "Hola!" тя ще се омъжи за дългогодишния си спътник Марк Абуслейман през този май. Изпълнителката е първата от 11-те внуци на бившия министър-председател на българия, която ще мине под венчило.

Избраникът ѝ е британски финансист от ливански произход, с когото според изданието тя има 8-годишна връзка. Сватбата се очаква да се състои в Майорка - родното място на майката на бъдещата булка.

Вижте снимки на Мафалда >>

Мафалда срещна своя любом в Лондон. След това двамата заминаха за Бостън, където продължиха университетското си обучение. Внучката на Симеон Сакскобурготски е записана в престижния музикален колеж Бъркли, докато Марк учи компютърно инженерство в Харвард.

Преди няколко месеца чуждестранната преса съобщи, че Мафалда е издала "Decir Adios" - първия си сингъл на испански, неин майчин език.

След като е живяла в Лондон и САЩ, тя се установява в Мадрид. Марк работи в областта на финансите и същевременно продължава обучението си в Харвард.


Мафалда и Марк

Изборът на Майорка за място на церемонията, през която ще се врекат във вечна любов един на друг, изглежда съвсем естествен. Родителите ѝ, които са разделени, имат особена история с Балеарските острови. Майка ѝ Росарио Надал е родом от Майорка. Баща ѝ Кирил Сакскобургготски има къща във вътрешността на острова. През последните години той се мести там с настоящата си партньорка - британската бизнесдама Катрин Бътлър, припомня БТА. Всяко лято първородната му дъщеря отива там, за да прекара ваканцията си на острова.

Двадесет и седем годишната Мафалда е най-голямата от внуците на Симеон Сакскобургготски, който през юни ще навърши 85 години. По-рано през този месец той отбеляза 60-годишнина от брака със съпругата си Маргарита.