Марго Роби е обявена за новата "най-високоплатена актриса", тъй като бе разкрита колосалната ѝ заплата.

32-годишната австралийска актриса получава 12,5 млн. долара за главната роля във филма на номинираната за "Оскар" сценаристка и режисьорка Грета Гервиг. Райън Гослинг, който изпълнява ролята на Кен също получава 12,5 млн. долара.

Сред другите високоплатени актьори, които все още се нареждат над впечатляващата заплата на Роби, са легенди на екрана като Дензъл Уошингтън, който прибира 20 млн. долара, Леонардо ди Каприо, който взима 30 млн. долара и Том Круз, който е най-високоплатеният актьор със 100 млн. долара за "Топ Гън": Маверик". Що се отнася до колегите на Роби от женски пол, звездата Мили Боби Браун прибра 10 млн. долара за новия филм на Netflix "Enola Holmes 2".

В списъка влизат още Джейми Лий Къртис с 3,5 млн. долара и Аня-Тейлър Джой с 1,8 млн. долара. Преди това Роби събра 10 млн. долара за самостоятелния си филм за Харли Куин през 2020 г. "Birds of Prey".

Актрисата от "Аз, Тоня" участва заедно с 41-годишния Гослинг в ролята на "красивия неудачник" Кен, както и със Симу Лиу, Уил Феръл, Майкъл Сера, Иса Рей и Кейт Маккинън в "Барби" догодина.

Според "Deadline" сюжетът разказва за "Барби, която е изгонена от Барбиленд, защото не е достатъчно съвършена", и тя "се впуска в приключение", за да спаси Барбиленд, само за да разбере, че "ключът към щастието е вярата в себе си".

Роби дори отпразнува 32-ия си рожден ден на снимачната площадка по-рано този месец и получи торта на тема Барби.