Най-авангардната българска дизайнерка - Мариела Гемишева представи книгата си "Време и стил. Контури на историята на модата през XX век" в галерия "Структура".

Вижте снимки >>

Книгата представиха изкуствоведката Мария Василева и Кремена Димитрова - директор Маркетинг и PR на издателство "Колибри". В галерията присъстваха множество колеги на Мариела, модни журналисти, почитатели на модата, младата певица и модел Ива Янкулова, която гледа предизвикателно от корицата на книгата, както и студенти на Гемишева от специалността "Моден проект" в Националната художествена академия, съобщи "Булфото".

Редакторът на книгата Силвия Недкова сподели за книгата:

"Започнах да я чета уж с редакторско око. И след около 30 страници внезапно усетих, че съм изоставила някъде мисълта за поправки и просто чета, увлечена от наратива. Нагълтах я като пленен читател първо и чак тогава успях да вляза в ролята си. Не съм типичния ѝ таргет - модата е някъде в далечната периферия на интересите ми. Но това е всъщност книга за историята на хората през 20 век. За това как ежедневието им се отразява върху начина, по който се обличат. За стила в мислите, който се пренася в дрехите. Мариела Гемишева знае какво говори. Бъдете готови за една мъдра и много интересна книга, която дава елегантна перспектива на равносметката за 20 век."