Българската филмова звезда Мария Бакалова се прибра в България и говори пред редица медии.

"Коя съм аз? Това е доста труден въпрос. Аз имам чувството, че човек се търси, докато е жив. И може да открива нови и нови неща. И да се изумява, и да се забавлява с това. Защото животът в крайна сметка е забавен", заяви актрисата пред Нова тв.

На въпрос дали славата я е променила, звездата заяви: "Аз все още съм си просто Мария Бакалова. "

Ден преди да замине за престижния филмов фестивал в Кан, където ще бъде и световната премиера на българската лента "Жените наистина плачат", младата кинозвезда говори и пред bTV.

"Всеки се радва да чуе за България, че в толкова китно местенце, малко местенце, нещата са възможни и това е най-големият подарък", казва актрисата.

По думите й ако сами не си вдъхваме надежда, не се подкрепяме, не живеем дръзко и голямо, защо въобще живеем.

На въпрос какво би казала на едно малко момиченце, което мечтае да бъде в нейните обувки, Бакалова отговаря - да мечтае повече.

"Моите обувки са само едни от множеството обувки, в които може да влезе и които може да избере, защото всички ние имаме избори и път, по който можем да поемем, и който е верният за нас, ако следваме сърцата си. Но трябва да рискуваш, трябва да работиш, трябва да работиш силно, усилено, дисциплинирано и отдадено, отделеността е може би най-важното нещо за всеки един творец и артист, някак си изкуството е малко преди тебе като човек", казва Бакалова.