Когато на човек му се случи нещо хубаво, той неизменно изпитва желанието да го сподели с хората, заемащи специално място в сърцето му, правейки ги съпричастни към щастието, което изпитва. По този начин събитието, носещо му радост, придобива дори още по-големи размери и стойност. В тази връзка не е никак чудно, че номинираната за "Оскар" в категорията "Най-добра поддържаща роля" Мария Бакалова иска точно нейната майка да бъде до нея на 93-ата церемония по връчването на престижните отличия, която ще се състои само след няколко дни, и по точно на 25 април.

Заради ограничителните мерки, наложени заради пандемията, тази година шоуто ще премине под различен регламент. Едно от новите правила е всеки номиниран да присъства само с един гост. И макар младата актриса да очаква с нетърпение мига, в който ще прекрачи прага на гара "Union Station", където ще се проведе мероприятието, тя е убедена, че този специален момент няма да бъде завършен, ако Румяна Бакалова не бъде част от него, придружавайки я. Ето защо в момента 24-годишната звезда от "Борат 2" прави всичко възможно, за да ѝ осигури нужните документи и да я вземе със себе си във важната нощ.

Вижте Мария с майка ѝ >>

"Трудно е, защото майка ми живее в България, но усилено работя за осигуряване на виза. Подобно на всяко дете, аз се нуждая майка ми да бъде до мен, тъй като тя е моят идол. Искам да съм силна и независима жена като нея", казва бургазлийката пред сп. "People".

Ако все пак начинанието ѝ се увенчае с провал, Мария, която в момента снима комедиен филм с Педро Паскал в Лондон, казва, че има резервен вариант. В случай, че майка ѝ не успее да присъства с нея на наградната церемония, тя ще покани своя добър приятел и агент Кейд Хъдсън.

"Той е семейството, което избрах да имам в Америка. Не знам... ще бъде някой от тях двамата", споделя Бакалова.

До този момент актрисата получи множество признания и похвали от критиката за превъплъщението си в Тутар - дъщерята на казахстанския журналист Борат, изигран от Саша Барон Коен в комедията на "Amazon Studios".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Миналата седмица колегата ѝ от лентата я нарече "феномен".

"Тя е единствена по рода си - проявява истинска смелост, когато се намира в реални, а понякога дори ситуации", изтъкна той по време на 36-ия годишен международен филмов фестивал в Санта Барбара.

"Тя е много, много забавна и изключително весела. Тя е невероятен импровизатор и дълбоко емоционален актьор. Още по време на снимките ѝ казах, че ако се справи с някои от сцените, то несъмнено ще бъде номинирана за "Оскар", разказа Коен.